8 Şubat 2009 Pazar

İstanbul Hep Dans Ediyor...

TRT Radyo 3 için hazırlayıp sunduğum Dansın Müzikli Öyküsü adlı programda her hafta Cumartesileri saat 11:10'dan 12:00'ye dek, klasik bale ve modern dansın ünlü koreograflarının eserlerinde kullandıkları müzikleri dinliyoruz. Radyolarımızı klasik, caz, pop, geleneksel müzikler derken, her türlü sese ve harekete açıyoruz.

Dünyanın dans gündemini takip etmeye çalışırken bir taraftan da yaşadığımız şehrin, İstanbul'un da pek çok temsile ve etkinliğe ev sahipliği yapan bir dans merkezi olduğunu da unutmamak gerek. Klasik baleden, modern'e, halk dansları'ndan hip-hop'a çok geniş bir yelpazede hareket var İstanbul'da.

Sizlere bu blog aracılığı ile tavsiye edebileceğim bazı dans etkinliklerinin haberini vermek istiyorum. 

Bağımsız film festivali !F ISTANBUL'da gösterime girecek olan "Turn It Loose" (Kendini Serbest Bırak) adlı filmi görmek istiyorum doğrusu. Filmin konusu festivalin web sitesinde kısaca anlatılıyor:

"Eylül 2007’de, Güney Afrika’nın Soweto kentinin terk edilmiş bir elektrik santralında, dünyanın en iyi on altı b-boy’u bir sonraki dünya şampiyonunu belirlemek üzere teke tek kapışıyor. Kendini Serbest Bırak bu yarışma hakkında bir film. Altı yarışmacının gözünden, film breakdance’in neyi temsil ettiğine dair tüm önyargıları bertaraf ediyor,
 tüm bildiklerinizi unutturuyor."

Ben bu filmi izleyeceğim, siz sevgili dinleyenlerimize de tavsiye ederim. Hayal kırıklığına uğramayacağımızı düşünüyorum. (12,14,20 Şubat'ta, AFM Fitaş Beyoğlu'nda)















İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin AKM'nin tadilatı sebebiyle temsillerini Süreyya Operası Sahnesi'nde sürdürdüğünü biliyoruz. 
Burada sergilenen "Türk Koreografları Gecesi"ni kaçırmamanızı öneririm. Sibel Kasapoğlu, Beyhan Murphy, Berk Sarıbay ve Uğur Seyrek'in eserlerinin yer aldığı temsilin sizlere keyif vereceğini düşünüyorum. (28 Şubat, 2 Mart ve 27 Mart'ta Süreyya Opera Evi, Kadıköy'de)

TRT İstanbul stüdyolarında hazırlanan birbirinden özel radyo programları hakkında detaylı bilgiler için lütfen web sitemizi ziyaret ediniz.  www.trt.net.tr 'de Radyo 3 ile ilgili sayfalarda, her hafta yenilenen program içeriklerini takip edebilirsiniz. 

Radyolarınızın 88.2 frekansında ve İstanbul'un müzik ve dansla dolu günlerinde buluşmak dileği ile...

Sungu Okan

İlgili web adresleri: 

http://trt.net.tr/Radyo/RadyoAnasayfa.aspx
http://2009.ifistanbul.com/filmler/turn-it-loose.aspx
http://www.idobale.com/eser/34

Fotoğraf: Şafak Türkel
Ebru Cansız Atay ve Bahadır Ovacıklı İDOBALE'nin "Türk Koreografları Gecesi"nde sergilenen Uğur Seyrek'in "Kelebekleri Öldürmeyin" adlı koreografisinde.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder